utorak, 28. maja 2024.

Grom udario u kuću

Objavljeno: 17. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Samo pukom srećom izbegnuta je velika tragedije kada je u porodičnu kuću Milomira Goloskokovića iz valjevskog sela Zlatarić udario grom! U trenutku udara groma nikoga nije bilo u kući, u kojoj je nakon udara groma izbio veliki požar, koji je „progutao“ ceo spratni deo kuće. Grom koji je udario u novoizgrađenu kuću Goloskokovića izazvao je požar u kome je izgorela kompletna instalacija na spratu kuće, kao i veći deo nameštaja. Niko od ukućana, na sreću, nije stradao, a vatru koja je kuljala iz doma Goloskokovića uočile su prve komšije.

„Video sam dim koji ’kulja’ iz kuće. Odmah sam pozvao Milomira da ga obavestim. Pitao sam ga da li je zaboravio da isključi neki od uređaja, jer se vatra širila sa sprata. Rekao mi je da nije i tada sam, zajedno sa drugim komšijama, razvalio ulazna vrata od kuće. Onda smo shvatili da je grom udario u kuću i napravio čitav karambol. Isključili smo struju i počeli sa kantama sa vodom gasimo požar, međutim vatra je bila zahvatila veći deo sprata“, kaže komšija Željko Goloskoković.

Vlasnik kuće je očajan, jer kaže da je tek uspeo da se skući, a sada je ostao bez celog sprata, nameštaja i pokućanstva. „Kuću sam izgradio pre četiri godine. Sav nameštaj je izgoreo, parket, televizor, frižider, cela kuhinja, a prozori su popucali. Ništa nije ostalo. Od sređenog sprata sad moram da spavam u neuslovnom suterenu“, priča Goloskoković.

Nadležne ekipe još uvek utvrđuju visinu štete, a na lice mesta izašle su i ekipe valjevske Elektrodistribucije. „U letnjem periodu se često dešava da grom udari u dalekovode pri čemu dolazi do iskakanja osigurača“, kažu u Elektrodistribuciji.

Meštani Zlatarića ne pamte da je u skorije vreme grom udario u neku kuću. Kažu da se dešavalo da tokom jakog nevremena zbog grmljavine stradaju kućni aparati, ali nije bilo slučajeva da grom pogodi u kuću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *