sreda, 24. jula 2024.

Gvozdenović obećao 2.000 novih radnih mesta

Objavljeno: 21. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Novoizabrani gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović (SNS) rekao je da će jedan od glavnih zadataka lokalne vlasti u naredne četiri godine otvaranje novih 2.000 radnih mesta u Valjevu. Vladajuću većinu su formirali naprednjaci i socijalisti, koji imaju 44 odbornika sa dve izborne liste. U svom ekspozeu gradonačelnik Gvozdenović je rekao da nova vlast mora da postavi visoke ciljeve, a jedan od njih je otvaranje od 1.000 do 2.000 novih radnih mesta kroz direktne investicije u industrijsku proizvodnju.

„Ovo je jedan od naših ciljeva. Partije koje su dobile poverenje građana moraju da sve svoje potencijale stave u funkciju napretka Valjeva. Nastojaćemo da u narednim godinama obezbedimo intenzivan razvoj grada na svim poljima i da stvorimo uslove za efikasno funkcionisanje gradskih organa i službi. Nastojaću da sa svojim timom, na zadovoljstvo svih građana, na funkcije dovedem ljude koji će moći uspešno da obavljaju sve dužnosti, znanjem, iskustvom i ličnim kvalitetima, a koji će biti važniji od svake stranačke, porodične, zemljačke ili bilo koje druge pripadnosti“, rekao je Gvozdenović.

Novi gradonačelnik je poručio da je Valjevu neophodna kompanija koja će zauzeti mesto nekada uspešne „Srbijanke“. Naveo je da je veoma važno da lokalna fabrika ima dobru saradnju sa vojnom fabrikom „Krušik“, te da je dogovor sa Ministarstvom odbrane oko vojne imovine je jedan od bitnijih zadataka za dalje dovođnje novih investitora u Valjevo.

“ Od svih nosilaca funkcija, od svih organa i tela gradske vlasti i uprave tražićemo striktno poštovanje zakona, javnost u radu i transparentnost, objektivnost i nepristrasnost u procesu donošenja svih odluka, a naročito onih koje se tiču upotrebe javnih sredstava. Uprava i javna preduzeća Grada moraju biti otvorena za sve mlade stručnjake ili njihove ideje koji umeju i žele da Valjevo učine uređenim i prosperitetnim mestom. Predstavnici Valjeva trebalo da se aktivno zalažu u republičkim organima za promene tekućih politika u smeru u kojem se Grad Valjevo najbolje i najbrže može razvijati“, poručio je Gvozdenović.

Program koji je gradonačelnik Gvozdenović pročitao u prvom obraćanju odbornicima lokalnog parlamenta je, zapravo, deo koalicionog sporazuma koji su potpisali naprednjaci i socijalisti. Inače, od 44 odbornika vladajuće koalicije, tajnim glasanjem, za prvog čoveka Valjeva su glasala 43 odbornika lokalnog parlamenta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *