utorak, 28. maja 2024.

Gvozdenović otvara „Petrovdanske dane“

Objavljeno: 11. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović otvoriće večeras  manifestaciju „Petrovdanski dani“ u Valjevskoj Kamenici. Svečano otvaranje je najavljeno za 20 časova, a kako je saopšteno iz PR službe Gradske uprave, toj svečanosti će prisustvovati rukovodstvo Valjeva, na čelu sa gradonačelnikom Gvozdenovićem. Petrovdanski dani završavaju se sutra uveče, a tokom trajanja ove manifestacije planirani su brojni kulturno-umetnički i sportski programi. Ovo je jedna od najstarijih manifestacija u valjevskom kraju koja  čuva višedecenijsku tradiciju paljenja lile, promoviše narodne običaje i nasleđe, domaću radinost, seoski turizam i poljoprivredu.

„Iz godine u godinu sve više posetilaca dolazi u Valjevsku Kamenicu na ovu manifestaciju. Petrovdan je slava Valjevske Kamenice, gde uspeva dobra malina, kupina, šljiva. Razvija se i seoski turizam, a ribolovci i kupači posećuju jezero koje je samo na dva kilometra udaljeno od Kamenice “, rekao je predsednik Organizacionog odbora manifestacije Nikola Radojičić.

Večeras će u Valjevskoj Kamenici biti organizovana „Lilijada“. Pored toga održava se radionica za decu u cilju očuvanja narodne tradicije.“ Udruženje žena“ Valjevske Kamenice pripremaće tradicionalna srpska jela, biće organizovana izložba slikara ikonopisca Žarka Đukića, kao i kulturno-umetnički program.

Manifestacija „Petrovdanski dani“ održava se već 20 godina, a podržana je sa 190.000 dinara iz gradskog budžeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *