nedelja, 26. maja 2024.

Država odobrila novac za kupovinu novog skenera

Objavljeno: 11. jula 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Valjevska bolnica, najkasnije do kraja ove godine, dobiće novi skener! Direktor bolnice dr Dobrivoje Grujičić potvrdio je za portal Patak online da je Ministarstvo zdravlja Valjevu odobrilo 45 miliona dinara za kupovinu novog skenera! „Mi smo od Ministarstva zdravlja dobili obaveštenje o opredeljenim sredstvima za nabavku novog skenera. U toku je priprema konkursne dokumentacije, a nakon toga ćemo ući u proceduru javne nabavke. S obzirom na to da je rok isporuke skenera od dva i po do tri meseca, očekujem da će celokupan posao oko nabavke novog skenera biti završen najkasnije do kraja ove godine“, rekao je dr Grujičić.

Skener koji je kupljen pre 12 godine je dugo vremena radio u havarijskom režimu, a od pre sedam dana je potpuno prestao da radi. „Napravili smo dogovor sa bolnicom u Čačku da sve hitne pacijente, kojima je neophodan skener, šaljemo u taj grad. Prvobitna ideja je bila da Ministarstvo zdravlja obezbedi 12 miliona dinara za popravku starog, dok se ne nabavi novi skener, ali se od toga odustalo, jer je zaključeno da to nije isplativo“, rekao je dr Grujičić.

Prvi i za sada jedini skener u valjevskoj bolnici nabavljen je pre 12 godina i na njemu je do sada obavljeno više od 90.000 pregleda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *