utorak, 21. maja 2024.

„Hansgrohe group“ besplatno dobija 13 hektara zemljišta

Objavljeno: 14. decembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nemačka kompanija „Hansgrohe group“ dobiće besplatno oko 13 hektara zemljišta u privrednoj zoni u Valjevu. Odbornici gradskog parlamenta doneli su odluku da zemljište koje je kupljeno novcem iz gradske kase ustupe Republici Srbiji, a nakon toga zemljište će biti poklonjeno novom nemačkom investitoru, koji u Valjevu planira da izgradi novu fabriku u oblasti sanitarije.

Kako je obrazloženo, zaključkom Vlade Srbije je utvrđeno da je investicioni projekat „Hansgrohe group“ projekat od značaja za državu, a nemački investitor planira da u novu fabriku uloži 85 miliona evra i da zaposli 1.000 radnika na neodređeno vreme.

Ova nemačka kompanija posluje u industriji sanitarija, aktivna je već 120 godina na tržištu i poseduje pet pogona u četiri države širom sveta.
Valjevska vlast je u prvoj polovini ove godine donela odluku da oko 12 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu Grada, pokloni državi Srbiji bez naknade, da bi to zemljište, na kraju, bilo poklonjeno nemačkoj kompaniji “Bizerba”.

Ta kompanije, koja je svetski lider u proizvodnji vaga, kako je ranije saopšteno, planira da najkasnije u četvrtom kvartalu 2022. godine na 10.000 kvadrata pokrene proizvodnju u fabrici u Valjevu, gde će, na startu, kako je obećano, biti otvoreno 305 radnih mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *