sreda, 6. decembra 2023.

Hapšenje i krivične prijave u “Putevima Srbije”

Objavljeno: 29. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Policija u Valjevu je uhapsila Z.S. (56), odgovorno lice u JP „Putevi Srbije“, koga sumnjiči za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.
Policija je saopštila da je krivičnu prijavu u redovnom postupku podnela i protiv pravnog lica „Puteva Srbije“, kao i još jednog odgovornog lica u tom JP zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ista krivična dela.

– Sumnja se da su oni nesavesnim obavljanjem svojih dužnosti i nepreduzimanjem svih potrebnih mera za bezbedno obavljanje saobraćaja u selu Nepričava, na delu priključka sa državnog puta Slovac-Lajkovac, na deo trase auto-puta deonica Ub-Lajkovac, koja je zatvorena za saobraćaj, izazvali opasnost za život ljudi i imovinu u većem obimu. Zbog toga je došlo do postavljanja saobraćajne signalizacije na nepropisan način, nestanka saobraćajnih znakova i pomeranja betonskih barijera, koje su bile postavljene da onemoguće prolaz asfaltnim putem na trasu neotvorenog auto-puta – saopštio je MUP.
Iz tih razloga, stoji u saopštenju, tokom dužeg vremenskog perioda došlo je do neovlašćene upotrebe te trase Koridora 11 koja je zatvorena za saobraćaj i gde su 12. Novembra, u selu Stublenica, dva čoveka izgubila život. Nastradali su tada Beograđani M.J. (70) i Č.Z.(70), putnici u „mercedesu“ koji je vozio penzioner iz Nemačke S.M. (68) koji je istražnim organima, s obzirom da je prijava ranije podneta i protiv njega, izjavio da nije ni znao da deonica Ub-Lajkovac nije u upotrebi, već da je samo pratio spornu saobraćajnu signalizaciju.
MUP je saopštio da sumnja da su odgovorni u „Putevima Srbije“, u nameri da preduzeću pribave korist, izbegla da izvrše nadzor i kontrolu angažovanja čuvarske službe na izgrađenoj deonici Ub-Lajkovac na trasi auto-puta na koridoru 11 koja je predata na korišćenje Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.
– Na taj način su ovom preduzeću pribavili korist u iznosu od gotovo 11 miliona dinara – piše u saopštenju policije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *