subota, 20. jula 2024.

Biblioteka u Domu vojske

Objavljeno: 29. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Zdanje Doma vojske biće pretvoreno u biblioteku i Centar za razvoj IT tehnologija, odlučilo je Gradsko veće, pa će se u budžetu za sledeću godinu naći i sredstva za rekonstrukciju Doma vojske.

Najpre je Grad, kako je navedeno, pokrenuo proceduru u skladu sa Uredbom o sadržini, načinu pripreme i ocene, kao i sprovođenja i izveštavanja o realizaciji kapitalnih projekata za rešavanje problema smeštaja Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“. To podrazumeva donošenje odluka kojima se prostor Doma vojske opredeljuje za namene biblioteke, a u okviru tog prostora, kako je obrazloženo, biće formiran i novi Centar za razvoj IT tehnologija.

Grad je još 2010. godine za 51 milion dinara kupio ruinirano i napušteno zdanje Doma Vojske. U taj objekat do sada je iz gradske kase uloženo dodatnih 32 miliona dinara, ali na dva oglasa za prodaju nije se javio niko ko je zainteresovan za kupovinu ovog zdanja, koje je ponuđeno po ceni od 905.000 evra!

Odluka o novoj nameni, umesto prodaje, u praksi znači da će unutrašnji enterijer Doma vojske biti preuređen za potrebe bibliotečke i informatičke delatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *