subota, 20. aprila 2024.

Humanitarni koncert folklornih društava

Objavljeno: 2. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Humanitarni koncert valjevskih folklornih društava Abrašević, Gradac, Đerdan, Izvor, Valjarice i Krušik biće održan večeras u 20 časova u velikoj sali Centra za kulturu. Cilj ovog humanitarnog koncerta je prikupljanje novca za lečenje Miroslava Mirnića.

Miroslav Mirnić (31) iz Banja Luke, takođe folkloraš i igrač KUD ,,Čajavec“ iz Banja Luke, oboleo je od malignog melanoma, sa kojim se već jednom izborio. Lek je veoma skup, a potrebno je obezbediti 12 doza. Kako zbog loše finansijske situacije, a i zbog toga što ovaj lek nije ni na jednoj listi zdravstva Republike Srpske, njegovo matično društvo objavilo je na svojoj zvaničnoj FB stranici načine kako bi se prikupio neophodan novac i to uglavnom putem humanitarnih akcija.

„Humanost i kolegijalnost podstakla nas je da pružimo pomoć ovom dečku. KUD ’Krušik’, kao inicijator ovog koncerta, smatra da sa ostalim društvima može skupiti veći iznos, nego što bi to učinio samostalno, a ujedno ćemo valjevskoj publici pružiti dva sata kvalitetnog i raznovrsnog folklornog programa“, navode organizatori ovog humanitarnog koncerta.

Budimo humani. Naše malo nekome znači mnogo.

Karte su u prodaji na biletarnici Centra za kulturu po ceni od 200 din.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *