petak, 21. juna 2024.

Laboratorija u Domu zdravlja biće otvorena za 10-15 dana

Objavljeno: 2. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Bolnička laboratorija u Domu zdravlja, koja je zatvorena početkom jula zbog renoviranja, proradiće najkasnije za 10-15 dana. To je za skupštinskom govornicom izjavila odbornica i medicinska sestra Doma zdravlja Gorica Selaković. Tako su građani, konačno, dobili informaciju o tome kada će laboratorija ponovo biti otvorena za građane, za kojom su novinari proteklih meseci bezuspešno tragali, jer je rukovodstvo Doma zdravlja odbilo da govori o ovoj temi.

U međuvremenu, otkako je zatvorena laboratorija u Domu zdravlja, zbog renoviranja prostorija u kojima je radila, stvorile su se ogromne gužve u laboratoriji valjevske bolnice, gde su upućivani svi pacijenti. Umesto brze reakcije zbog novonastale situacije, rukovodstvo valjevske bolnice je tek od prethodne sedmice uvelo novine u radu, koje bi trebalo da smanje gužve u bolničkoj laboratoriji.

“Zbog bolje organizacije u otežanim uslovima funkcionisanja služba laboratorije Opšte bolnice je osposobila još jedan prostor za uzimanje uzoraka pacijentima sa hitnim uputima u prizemlju Polikliničkog dela. Još jedna od novina jeste i mogućnost zakazivanja uzorkovanja materijala za pacijente sa uputima sa primarne zdravstvene zaštite”, navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Ljubica Pešić, načelnica službe laboratorije, kaže da su u prostoriji u prizemlju izdvojili prijem hitnih pacijenata i time rasteretili jutarnje gužve. „To smo uradilii, iz razloga da pacijenti koji su prioritetni, a to su onkološki i pacijenti sa hitnim uputima, moraju biti tretirani kao prioritetni i primljeni odmah. Očekujemo do kraja godine zbog sezonskih bolesti povećan broj pacijenata i veći broj zahteva za analize i prema tome ćemo prilagođavati rad službe maksimalno izlazeći u susret pacijentima. Još jedna od novina od ove nedelje jeste i da pacijenti sa uputima iz Doma zdravlja, a koji nisu hitni, mogu da zakažu u vremenu od 10.30 sati do 18 sati svoj termin za vađenje krvi ili uzimanje uzorka za analizu, kako bi izbegli čekanje“, kaže načelnica laboratorije.

U valjevskoj bolnici, gde se godišnje obavi oko milion i trista hiljada analiza, kažu da imaju dovoljno svih reagenasa.

Iz bolničkog saopštenja, koje je stiglo pre obraćanja Gorice Selaković odbornicima lokalnog parlamenta, prozilazi da bolničko rukovodstvo nije upoznato sa tim da će rekonstrukcija laboratorije u Domu zdravlja biti završena najkasnije za 15 dana, kada bi u Domu zdravlja trebalo da ponovo proradi bolnička laboratorija.

2 komentara na “Laboratorija u Domu zdravlja biće otvorena za 10-15 dana

 1. Nazalost kada o veoma bitnim i osetljivim pitanjma koja se ticu zdravlja pacijenata pre svega dece odlucuje jedna ne strucna osoba koju u Valjevu zovu multipraktik i pitanje gde je ovde dirktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan .m,ozda mi nismo obavesteni da posle ,,zavrsetka,, fakulteta doticna postavljena za direktora .Molim vas novinare da odete u Dom zdravlja da pogledate ,, radove , u prostorijama ginekologije i Doma zdravlja .Znaci ova selakovic gorica Bozic nije rekla 15 dana vec 10 .Nije li to jos jedna obmana gradjna i sta radi inspekcija za Zdravstvo?Naravno Bolnicka laboratorija je uradila sve da poboljsta prijem pacijenata u laboratoriju , ali sta sa decom kojim je potrbna hitna neka od analiza krvi ?Jel roditelji treba da lacaju txi ili jure od Doma zdravlja do Bolnice da se uradi analiza ?Pitma sve od Tuzilastav pa nadalje da li je ovo ugrozavanaje zivota , ja mislim da jeste?!Zasto neko ne izadje u javnost i kaze zasto su radovi obustavljeni i jel to zbog hapsenja oko tendera koji su se desili u Opstini i sta bese od silnog novca koji je gvozdenovic dao { kao da je njegov} za radove u Domu zdravlja .Nije li mozda ovde jedna vrsta kriminala a na stetu pacijenata!?Sramno i bahato i za ovo mora neko da odgovara ili se cekaju opet neke parice iz Bg a ono pre nikom nista !!Znamo sve a i gradjnai moraju da znaju ko ovde radi na ugrozavanaju zivota pacijenata!!

  9

  3
 2. Gvozdenovic po mojim sumnjama podeli neki novac i privatnom licu Milu Rakic zvanom Cuskija da pokrije dugove i naravno sve iz nasih dzepova!Pa sta radi Tuzilastvo ? Kazu upuceni da papir kruzi , kruzi od
  donatora gvozdenovica , dok njegova gospodja ovog Mila Zlatan Cekic je glavni zagovornik postenja i casti !!~i Ja osnovano sumnjam da je gvozdenovic , gorica selakovic Bozic, Muhailo Milutinovic Klomber i jos i jos neki na celu organizovanog kriminala u Valjevu…Vidite svaki dan neke ne pravilnosti iPaja Momcilov , racuni po miojim sumnjama u Slovackoj!!Ljudi nemaju da jedu preturaju po kontejneru a ginekolog ne izalai iz sluzbenog a uta i to ga podrzava ,,novinar,, Rankovic od odbronika !Zasto li je to tako ?

  2

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *