četvrtak, 18. aprila 2024.

Humanost Lajkovčana iz Čikaga

Objavljeno: 18. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC – Kompanija „3MD“ iz Čikaga, čiji su vlasnici Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović,  poželela je da za božićne i novogodišnje praznike donira sredstva za osetljive kategorije stanovništva na Kosovu i Metohiji i u Lajkovcu.

Obratili su se Nenadu Džajeviću, zameniku predsednika opštine Lajkovac, koji je organizovao humanitarnu akciju za pomoć deci na Kosovu. Stupio je u kontakt sa Ivanom Rakić, predsednicom Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice, koje deluje na celoj teritoriji Kosova i Metohije. Udruženje trenutno pruža podršku za 125 dece iz srpskih opština sa severa Kosova i iz srpskih enklava. Od novca Lajkovčana iz Čikaga kupljeni su novogodišnji paketići za svu decu, koje je Nenad Džajević uručio na  Humanitarnoj akademiji održanoj 11. januara u Domu kulture u Zvečanu. Osim toga, paketići su obezbeđeni za 37 učenika OŠ „Banović Strahinja“ iz Banjske u opštini Zvečan, kao i laptop za nastavu.

U OŠ „Banović Strahinja“ u Banjskoj Nenad Džajević je direktoru škole Draganu Lazareviću uručio laptop, a svim učenicima novogodišnje paketiće. Ovom prilikom je u izjavi za medije rekao da su Lajkovčani – vlasnici kompanije „3MD“ iz Čikaga ovakvim gestom pokazali volju da pomognu najugroženijem delu Srbije i najosetljivijoj populaciji.

Ukupna vrednost donacije je preko 400.000 dinara. Džajević najavljuje da će paketići ovih dana biti podeljeni i deci sa posebnim potrebama u Lajkovcu, kao i donaciju za osnovnu školu od kompanije „3MD“ Lajkovčana iz Čikaga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *