sreda, 24. aprila 2024.

Proglašen kupac Valjevske pivare

Objavljeno: 18. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Kompanija Brauerei Group iz Beograda, proglašena je za kupca Valjevske pivare pošto je utorak, 15. januara, na sednici komisije pri Ministarstvu privrede, koja je raspisala javni poziv za prodaju kapitala najstarijeg privrednog kolektiva u gradu na Kolubari, otvoren koverat sa novčanom ponudom i konstatovano da ona ispunjava uslove.

Prema nezvaničnim podacima do kojiih je došla Politika, ponuda ove kompanije bila je za stotinak evra viša od početne cene, koja je iznosila 3.523.630 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Ova firma je inače, jedina i dostavila ponudu za kupovinu kapitala Valjevske pivare.

Kako saznaje Politika, slede isplata ponuđene sume i završetak ostalih procedura nakon kojih bi novi vlasnici trebalo da uđu u posed valjevskog proizvođača piva.

Na osnovu informacija dostupnih na sajtu Agencije za privredne registre, Brauerei Group, je osnovan 6. decembra 2018. kao društvo sa ograničenom odgovornošću, registrovano za proizvodnju piva.

Kao što smo već pisali, osnivači ove kompanije su vlasnici ubske Zemljoradničke zadruga ”Trlić”, ubske mlekare ”dr Milk” i kompanije ”Brzmin” iz Brzeća: Živojin Jovanović, Miloje Blizanjac i Zoran Kostić.

Valjevska pivara trenutno zapošljava oko 200 radnika, a posednjih pet godina beleži izuzetne rezultate u poslovanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *