utorak, 21. maja 2024.

I Lajkovac razrešio dužnosti pravobranioca Darka Kostića

Objavljeno: 29. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Posle Valjeva i odbornici Skupštine opštine Lajkovac su razrešili dužnosti Darka Kostića, pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina.

Predsednik lajkovačke opštine Andrija Živković je rekao da su oni nezadovoljni radom pravobranioca, navodeći da se „njegovim radnjama u velikoj meri usporava rad lokalnih samouprava“.

„Opština Lajkovac je, naime, kao jedan od osnivača Zajedničkog pravobranilaštva, pokrenula ovu inicijativu i obratila se ranije, i pre odluke parlamenta grada Valjeva, dopisom gradonačelniku Valjeva Lazaru Gojkoviću u cilju započinjanja procedure razrešenja dužnosti pravobranioca Darka Kostića, iskazujući nezadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i iznoseći primedbe na njegov način rada, postupanje u predmetima, rešenjima koje donosi, kao i žalbama koje ulaže na prvostepene odluke sudskih organa. Njegovim radnjama i nečinjenjem u velikoj meri usporava rad lokalne samouprave, što je uticalo da se ne realizuju pojedini projekti ili okončaju dugogodišnji predmeti koji se vode pred sudskim i drugim organima“, rekao je Živković.

Kako je saopšteno, Lajkovac će, po svemu sudeći, kao jedan od osnivača u cilju zaštite svojih interesa vremenom doneti odluku o istupanju iz Zajedničkog pravobranilaštva, zbog  nezadovoljstva saradnjom i radom ovog organa, i poput Mionice osnovati Opštinsko pravobranilaštvo. Ovu nameru podržava većina odbornika lajkovačkog parlamenta, što se u više navrata moglo čuti i na samoj sednici.

Inače, Skupština grada Valjeva donela je krajem prošle sedmice odluku o razrešenju pravobranioca Darka Kostića, a dužnost javnog pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva formalno prestaje tek kada opštine Ljig, Osečina i Lajkovac, koje su osnivači pored Valjeva, donesu odluku o njegovom razrešenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *