četvrtak, 25. jula 2024.

Iduća jesen novi rok završetka Doma za stare

Objavljeno: 17. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na izgradnji Doma za stare biće završeni u jesen naredne godine. To je još jedno obećanje koje je stiglo vezano za ovaj objekat čija je izgradnja počela pre jedne decenije! Po rečima načelnice Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Tijane Todorović, novac za preostale radove trebalo bi da bude obezbeđen preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

„Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović prošlog petka bio na sastanku u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gde je razgovarao sa državnim sekretarom Nenadom Nedićem o nastavku radova na Gerontološkom centru u Valjevu, koji je u vlasništvu države. Rečeno je da će novac za završetak radova biti obezbeđen iz budžeta Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Početkom godine biće raspisan tender za preprojektovanje objekta, a u Ministarstvu očekuju, kako je rečeno na sastanku, da objekat kompletno bude završen na jesen sledeće godine“, rekla je Todorović na javnoj raspravi o nacrtu gradskog budžeta za narednu godinu, odgovarajući na pitanje pojedinih građana o daljoj sudbini Doma za stare.

Po njenim rečima, procena je da će za završetak radova i opremanje Doma za stare biti potrebno oko 500 miliona dinara, ali će to biti poznato nakon preprojektovanja tog objekta.

Taj objekat je već godinama napušten, na njemu su polupana stakla i bio je više puta na meti lopova i vandala.

U objekat od skoro 170.000 kvadrata Vlada Japana je 2009. godine uložila 2,5 miliona evra i tim novcem je trebalo da bude kompletno završen ovaj objekat. Međutim, donacija je potrošena, ali puno posla je ostalo nezavršeno.

Kako su se Vlade smenjivale, tako su stizala i obećanja o brzom završetku ovog valjevskog “Skadra na Bojani”, međutim, novac iz državne kase se izdvajao na “kašičicu”, tako da objekat još uvek nije završen. Prema ranijem projektu, objekat u Valjevu bi trebalo da bude najmoderniji starački dom u Srbiji, sa hotelskim uslovima, gde će biti oko 5.500 kvadrata stacionara, dnevnog centra, ambulante i prostora za negu i ishranu starih lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *