petak, 24. maja 2024.

Ima samo 9 godina, a pobedila je na međunarodnom takmičenju u Italiji

Objavljeno: 23. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Devetogodišnja Marija Obradović, učenica III razreda flaute valjevske Muzičke škole „Živorad Grbić“ osvojila je prvo mesto na medjunarodnom takmičenju „Premio Citta di Padova“ u italijanskom gradu Padova! Ona je bila jedina učesnica iz Srbije i ostvarila je fanstatične rezultate. U kategoriji do 10 godina, u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su učestvovali svi drveni duvači, a gde se dodeljuje samo po jedna nagrada za prvo, drugo i treće mesto, flautistkinja Marija je osvojila prvu nagradu i imala vrlo zapažen nastup i pozitivne komentare od prestižnog žirija, koji su činili profesori sa Konzervatorijuma u Veneciji. Ovo takmičenje je najvišeg ranga po svetskim standardima i okuplja najtalentovanije  mlade muzičare.

Mala Marija je učenica Muzičke škole u klasi prof.Aleksandra Burkerta. Ova devojčica koja će u septembru  napuniti 10 godina, ima na desetine nagrada koje je  u svom trogodišnjem školovanju osvojila na svim vodećim muzičkim takmičenjima u zemlji. Sve su prve, a najveći broj nagrada joj je dodeljen kao apsolutnom pobedniku kategorije u kojoj se takmičila.

Marija Obradović je bila i ovogodišnji apsolutni pobednik takmičenja „Valjevski susreti flautista“ gde je proglašena za najbolju flautistkinju festivala u konkurenciji od oko 100 muzičara  iz regiona bivše SFRJ, među kojima su i studenti master studija na muzičkim akademijama.

Stručnjaci kažu da je njen talenat je nesvakidašnji i odavno je prevazišao standarde naše zemlje. Mala Marija je ove godine bila predložena za dobitnicu godišnje nagrade grada Valjeva u oblasti učeničkih i studentskih postignuća, međutim, nagrade, iz političkih razloga, nisu nikome dodeljene, pa ni ovoj talentovanoj devojčici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *