utorak, 23. aprila 2024.

Ima zainteresovanih za novu industrijsku zonu u Mionici

Objavljeno: 6. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- U opštini Mionica se vode učestali razgovori sa predstavnicima domaćih i inostranih kompanija koje su izrazile spremnost da investiraju novac u Mionicu i otvore nova radna mesta.

Na adresu lokalne samouprave u Mionici stigla su četiri pisma o namerama firmi da ulože novac u izgradnju i razvoj pogona u Novoj industrijskoj zoni. Potencijalni investitori u mioničku zonu navode da ih privlači poslovni ambijent, profesionalne usluge za početak poslovanja, komunalna i energetska infrastruktura, obrazovani i vredni ljudi i visoka lokalna kultura.

Ozbiljna i planska ulaganja države u infrastrukturu su omogućila da projekti lokalnih samouprava, kao što je Nova industrijska zona u Mionici dobiju na značaju.

„Višegodišnji ciklus ulaganja u planove i projektovanja je pri kraju, i siguran sam da ćemo do kraja godine imati konkretne radove na terenu, a da će pogoni u Novoj zoni postati ekonomski motor naše opštine“, istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Neposredna blizina pruge Beograd – Bar, i nova perspektiva koju će privrednicima pružiti brza saobraćajnica Nepričava – Valjevo, koja Mionicu povezuje sa auto-putem Miloš Veliki, važan su dodatni razlog interesovanja za novu industrijsku zonu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *