subota, 13. jula 2024.

IN MEMORIAM: Branko Vićentijević Džane

Objavljeno: 5. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevski novinar Branko Vićentijević Džane, dugogodišnji urednik Radio Valjeva i Revije „Kolubara“, preminuo je u 69. godini. Komemoracija povodom smrti Vićentijevića biće održana u 12.30 časova u svečanoj sali Valjevske gimnazije, a on će biti sahranjen u 15 časova na Novom groblju.

Novinarsku karijeru Džane je započeo 1974. godine, najpre, u Radio Valjevu, a potom u nedeljniku Napred. Bio je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik Radio Valjeva, od 1996. urednik tek pokrenute Revije „Valjevac“ kasnije Revije „Kolubara“, a u internet novinama Kolubarske.rs, od osnivanja 2014., bio je novinar i sportski urednik.

Vićentijević je u mladosti izveštavao za novine širom bivše Jugoslavije, kao što su beogradski Sport, zagrebačke Sportske novosti, ljubljansko Delo, sportska Nova Makedonija, prištinska Rilindija, podgorička Pobjeda, novosadski Dnevnik, osječki Glas Slavonije. Bio je dopisnik Borbe, Naše borbe, Glasa javnosti, Danasa i dugogodišnji dopisnik agencije Beta.

Dobitnik više nagrada na godišnjim festivalima lokalnih radio stanica Srbije, a 1981. godine dobitnik glavne nagrade tog festivala, prenose internet novine Kolubarske.rs.

U braku sa Brankom (rođ. Kostadinović), diplomiranim farmaceutom ima ćerku Katarinu i sina Mladena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *