petak, 24. maja 2024.

Završena operacija Milićevića i njegovog vozača

Objavljeno: 2. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Potpredsednik Narodne skupštine i narodni poslanik SPS Đorđe Milićević i njegov vozač Dejan Jakovljević (34) iz Valjeva su operisani u valjevskoj bolnici. Milićević je zadobio brojne povrede unutrašnjih organa, kao i prelome, i njegova operacija je trajala nekoliko sati. U operacionu salu, pored valjevskih lekara, ušao je i prof. dr Vladimir Đukić, državni sekretar Ministarstva zdravlja. Niko od lekara nije želeo da daje izjave o stanju Milićevića. Jedina se oglasila portparolka valjevske bolnice Kristina Paramentić, koja je rekla da je jutros od 8 časova trajala borba valjevskih hirurga.

„Stabilizovani su vitalni parametri i povređeni se nalaze u šok sobi i biće na posmatranju. U pomoć pristigao profesor Vladimir Đukić. Po njegovim rečima pacijenti su maksimalno zbrinuti i sve što je moglo da se operativno uradi je urađeno. U pitanju su poliotrauma višestruke telesne povrede ekstremiteta trupa abdomena opasne po život, ali su se hirurzi izborili i stabilizovali stanje“, rekla je portparolka valjevske bolnice.

Mesto nesreće, selo Bajevac

Na pitanje da li je Milićević životno ugrožen ona je odgovorila da „dok god je pacijent u šok sobi nemoguće je reći da li je životno ugrožen ili ne“.  „U takvom stanju se ne razmatra transport, jer bi pogorlašli stanje i vitalne parametre dok ne bude potpuno stabilizovan“, dodala je portparolka valjevske bolnice.

Milićević i njegov vozač su teško povređeni jutros oko 5 časova. Kako saznajemo, do nesreće je došlo u selu Bajevac, na regionalnom putu Ub-Slovac, kada je njegov vozač, koji je bio za volanom „škode aktavije“, sleteo sa puta i udario u betonski propust. U valjevsku bolnicu, dok je trajala operacija, stigla je visoka delegacija SPS iz Beograda, predvođena Žarko Obradoviće, a podršku Milićeviću dali su i ovdašnji socijalisti, kao i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *