ponedeljak, 24. juna 2024.

Inspektori osuđeni na ukupno 15 i po godina zatvora

Objavljeno: 17. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Policijski inspektori iz Valjeva Dejan Subotić i Milan Ćulafić osuđeni su na ukupno 15 i po godina zatvora zbog primanja mita i prodaje opojnih droga. Subotiću je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od osam godina, a Ćulafiću sedam i po godina zatvora. Sud je utvrdio da su Subotić i Ćulafić narkodileru Goranu Đokiću iz Valjeva prodali kilogram heriona, koji je policija zaplenila od jednog muškarca iz Kragujevca. Oni su za tu drogu dobili 12.000 evra. Zbog preprodaje opojnih droga Subotiću i Ćulafiću je izrečena minimalna zatvorska kazna u trajanju od po pet godina. Minimalna kazna im je izrečena i za primanje mita. Subotić je dobio tri godina i šest meseci zatvora, a Ćulafić tri godine.

Sud je utvrdio da su, u više navrata, u periodu od 2010. do 2013. godine, uzimali mito od narkodilera Gorana Đokića, da bi mu odali informacije o tome kada će biti pretresana njegova kuća i da li je pod merama prisluškivanja. Njima je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od osam i sedam i po godina. Pored toga, moraće da, solidarno, isplate 12.000 evra, jer se radi o novcu stečenom na protivpravni način. Uz to, platiće i preko 300.000 dinara sudskih troškova.

Žalbu na presudu su najavili osuđeni Subotić i Ćulafić, kao i tužilaštvo.

Dejan Subotić bio je šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Odeljenju  krimilalističke policije u Valjevu od 2009. do 2013. godine, kada je uhapšen. Otkaz u policiji je dobio u februaru 2016. godine. Sada se bavi advokaturom. Milan Ćulafić je radio kao kriminalistički inspektor. I njemu je uručen otkaz početkom 2016. godine, a nakon izlaska iz pritvora završio je privatni Pravni fakultet na Singidunumu u Valjevu.

Jedan komentar na “Inspektori osuđeni na ukupno 15 i po godina zatvora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *