ponedeljak, 20. maja 2024.

Bolnica još uvek nije objavila konkurs za prijem medicinskih radnika

Objavljeno: 17. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska bolnica još uvek nije raspisala konkurs za prijem novih medicinskih radnika, koji je odobrila država. Kada će konkurs biti objavljen ne zna se, jer informacija o tome nema, iako mnogi lekari i medicinske sestre sa nestrpljenjem to očekuju. Prvi čovek valjevske bolnice dr Zoran Đurić nije odgovarao na naše brojne telefonske pozive, što je postala uobičajena praksa, jer od stupanja na dužnost, dr Đurić odbija komunikaciju i saradnju sa većinom ovdašnjih medija, te sa novinarima komunicira sa PR službom bolnice.

Dr Đurić je ranije čak odbio i da kaže koliko je novih radnih mesta u valjevskoj bolnici odobrila država, a javnost je iz centralnih medija saznala da bi do kraja godine u ovoj zdravstvenoj ustanovi posao trebalo da dobije 30 lekara i medicinskih sestara.

Ministarstvo zdravlja naložilo je zdravstvenim ustanovama u Srbiji da od 15. maja objave konkurs za prijem 546 medicinskih radnika, dok bi do kraja godine posao trebalo da dobije ukupno 2.010 lekara i medicinskih sestara.  Neke zdravstvene ustanove su to već učinile, a kada će i valjevska bolnica, to se u ovom momentu ne zna. Uvidom na bolnički sajt jasno je da oglas za prijem novih radnika nije objavljen, a u ovom trenutku nije ni poznato koliko će medicinskih radnika u ovom „prvom krugu“ dobiti posao.

Kako je ranije portal Patak online pisao, zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, koja je na snazi do kraja godine, kao i ograničenog broja zaposlenih, valjevskoj bolnici, kojoj gravitira oko 200.000 stanovnika Kolubarskog okruga, nedostaje čak 12 lekara, dok se procenjuje da će u narednih pet godina bolnici nedostajati čak 30 specijalista!

„Po kadrovskom planu iz 2015. godine valjevskoj bolnici nedostaje 12 lekara i 15 sestara, međutim ukoliko bi se oni zaposlili, bio bi prebačen maksimalan broj zaposlenih koji određuje Ministarstvo zdravlja. Sagledavanjem sledećih pet godina, zbog odlaska u penziju zaposlenih, realne potrebe za kadrom bi bile 30 lekara i 70 sestara. Međutim sve to zavisi od komisija i ministarstava zdravlja koje određuju broj“, rečeno je krajem marta portalu Patak online u valjevskoj bolnici.

Dodatni problem je odlazak lekara iz valjevske bolnice, koji su uhlebljenje pronašli u inostranstvu ili Beogradu. U poslednjih nekoliko godinu bolnicu je napustilo nekoliko vrhunskih lekara.

3 komentara na “Bolnica još uvek nije objavila konkurs za prijem medicinskih radnika

  1. Jesu dogovorili se .Gvozdenovic veom acesto vdjan u radnoj zajednici u Bolnici .Mora da se slusa Grtadonacelnik .Zemljo Srbijo i nase Valjevo uposte ne znam koju rec da upotrebim .Moje dete ceka 6 godina da pocen da radi kao medicinski radnik , kazunema nista dok ne prodje pored Gvozdenovica i njegove prijateljice neke medicinske setre Gorice.JOOOOOJJJJJJ!

    6

    0
  2. Dok prebere Povlen ko sme – ko ne sme da živi i radi u Valjevu, ostaćemo i bez tih koji rade sada i onih koji godinama čekaju da počnu da rade.

    3

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *