ponedeljak, 22. jula 2024.

Išaran spomenik Žikici Jovanoviću Špancu

Objavljeno: 10. novembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na meti huligana našao se spomenik Žikici Jovanoviću Špancu u parku na Jadru. Nepoznate osobe išarale su spomenik koji je delo čuvene srpske vajarke Vide Jocić. Crvenom farbom išarano je lice narodnog ovog heroja. Ovo nije prvi slučaj ruženja valjevskih spomenika. U više navrata, pre nekoliko godina, na meti huligana našao se spomenik Stevanu Filipoviću, a prošle godine nepoznate osobe iscrtale su bele krstove na spomen pločama u parku na Petom puku.

Ruženje spomenika Žikici Jovanoviću Špancu naišlo je na brojne osude građana na društvenim mrežama. „Ništa im nije sveto onima koji ovakve stvari rade“, „ Svaki komentar suvišan“, „Istoriju treba čuvati, a ne uništavati“, Vaspitati decu, a ne kamere“, samo su neki od komentara revoltiranih Valjevaca.

Lokalna vlast svake godine iz gradskog budžeta izdvaja veliku svotu novca da bi „popravila“ ono što huligani naruže. Na meti huligana, pored spomenika, u više navrata su bile led trake, postavljene na valjevskim mostovima u centru grada, ali i žardinjere i kante za smeće.

Jedan komentar na “Išaran spomenik Žikici Jovanoviću Špancu

  1. Nije ni posteno drzati spomenik ubici srpskih zandara koji su bili ubijeni jer su radili svoj posao za medjunarodno priznatu suverenu drzavu Kraljevinu Srba hravata i slovenaca potom nazvanu Kraljevina Jugoslavija, mlad narastaj nije citao lazi o narodnim herojima iz filmova veljka bulajica. Nemojte trositi pare na ciscenje krvi sa usta „heroja“ vec to tiho sklonite a postavite spomenik dokazanim vaznim ljudima iz Valjevskog kraja. Ima ih fala bogu dovoljno.

    4

    3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *