ponedeljak, 27. maja 2024.

Isečena ograda na duplim trakama

Objavljeno: 19. oktobra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zaštitna ograda, koja je nedavno postavljena na duplim trakama, na potezu od raskrsnice sa Uzun Mirkovom ulicom do OŠ „Nada Nada Purić“ već se našla na udaru nesavesnih građana, koji su ogradu na delu u blizini škole isekli! Sada ponovo preti opasnost, prvenstveno deci, ali i drugim građanima, jer se mnogi od njih provlače kroz isečenu ogradu i tako prelaza ovaj magistralni put. Na ovaj način je potpuno obesmišljena namera da se sačuvaju ljudski životi, jer je zaštitna ograda postavljena baš zbog toga da građani ne bi prelazili ulicu van obeleženih pešačkih prelaza, što je u ranijem periodu bio čest slučaj, a neki od njih su zbog toga izgubili život, dok su neki zadobili teške povrede. Direktor Gradske direkcije Dragan jeremić za „Patak“ kaže da je ogradu isekao neko prošlog petka.

Jeremić najavljuje da će tokom dana ograda na tom delu biti popravljena i dodaje da je na tom mesto već zabeležena jedna nesreća, u kojoj je, zbog provlačenja kroz isečenu ogradu i prelaska ulice na neobeleženom pešačku prelozu, teško povređen jedan stariji Valjevac.

Gradska vlast je krajem septembra počela postavljanje zaštitne ograde na ovom potezu, da bi se sačuvali ljudski životi. Za taj posao je izdvojeno 2,2 miliona dinara. Ranijih godina zaštitna ograda je postavljena kod buvljaka, do “Europroma”, kao i preko puta naselja “Zbratimljeni gradovi”. U ovoj, ali i prethodnih godina, zabeleženo je više saobraćajnih nesreća u kojima je nekoliko građana teže povređeno, jer su pretrčavali “duple trake” van pešačkog prelaza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *