petak, 12. aprila 2024.

Ističe rok za podnošenje predloga za gradsku nagradu

Objavljeno: 18. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Rok za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Valjeva je petak, 19. Februar. Konkurs o dodeli Nagrade grada Valjeva je objavljen na sajtu grada https://valjevo.rs/Dokumenta/GradValjevo/Oglasi_Obavestenja/2020/nagrada_grada_2020.pdf

i u listu „Napred“ 28. januara.

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznika grada Valjeva, 20. marta. Može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a može se dodeliti istom subjektu više puta.

Nagradu može dobiti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva ili je imalo prebivalište na teritoriji grada Valjeva u periodu dužem od 10 godina.

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje  za delo koje predstavlja  najvrednije dostignuće u Valjevu u oblastima: privrede, poljoprivrede, obrazovanja i vaspitanja, stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštva, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

Nagrada se dodeljuje  za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti  u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se dodeljuje nagrada.

U jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *