nedelja, 25. februara 2024.

Mionica kod Vlade Srbije konkurisala sa 37 projekata

Objavljeno: 18. februara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA – Opština Mionica učestvuje s 37 projekata, vrednih preko 350 miliona dinara, na konkursima koje su na osnovu odluke Vlade Srbije raspisala nadležna ministarstva i Kancelarija za javna ulaganja.

Do sada je prihvaćeno i odobreno više od polovine predloženih investicija. Očekuje se da će republika pružiti pomoć u svih 37 planiranih ulaganja. Predsednik opštine Mionica, Boban Janković analizirao je sa saradnicima odobrene i predate projekte radi definisanja rokova i prioriteta u njihovoj relizaciji, kao i o projektima koji će biti predati u narednom periodu.

“Mionica jeste mala opština, ali ne krijemo da imamo velike ambicije. Mi nastojimo da obezbedimo novac za realizaciju što više prioritetnih projekata, kako bi naši Mioničani živeli što bolje, i kako bismo deci Mionice obezbedili bolju budućnost. Naša budžetska sredstva su ograničena, i zato nismo sedeli skrštenih ruku. Tražili smo podršku za projekte od značaja za našu lokalnu samoupravu. Izuzetno sam zahvalan Vladi Srbije, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima i nadležnim ministarstvima koja podržavaju naše planove i pomažu njihovu realizaciju. Svi projekti, koje smo do sada predali, i s kojima ćemo konkurisati u budućnosti usmereni su na drastično unapređenje kvaliteta života svakog stanovnika Mionice”, rekao je nakon sastanka Janković.

Najveći broj projekata odnosi se na unapređenje i razvoj vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnju puteva, rekonstrukciju škola i razvoj kulture.

“Mi moramo da radimo. Svakog dana. Novac koji dobijemo sa republičkog nivoa biće značajna podrška našem opštinskom budžetu, koji već četvrtu godinu zaredom ima investicioni i razvojni karakter”, rekao je Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *