petak, 24. maja 2024.

Italijanska fabrika obuće otvara 200 radnih mesta

Objavljeno: 30. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Na Ubu će krajem maja italijanska fabrika obuće „Verdi fashion international“ primiti prvih 50 do 70 radnika, a plan je da u tom pogonu posao u narednom periodu dobije oko 200 ljudi. Radi se o kompaniji koja fabrike obuće ima u Italiji, Rumuniji i Albaniji, a ovo će biti druga njihova fabrika u Srbiji, posle Koceljeve, gde se već proizvode cipele. Italijanska fabrika privodi kraju izgradnju proizvodnog pogona u Paljuvima, a prvi radnici koji će sesti za mašine već su na obuci u „sestrinskoj“ firmi „Karina moda“ u Koceljevi.

„U fabrici u Paljuvima, gde smo kupili 20 hektara zemljišta, proizvodićemo kožnu obuću za renomirane evropske proizvođače, a u planu je da naše proizvode plasiramo i na domaće tržište. U planu je da u ovoj fabrici u narednom periodu posao dobije oko 200 ljudi“, rekli su predstavnici ove italijanske kompanije.

Zajedno sa njima, radove na izgradnji druge fabrike u Srbiji, obišao je predsednik ubske opštine Darko Glišić. Lokalna samouprava je prihvatila da infrastrukturno opremi lokaciju za novu fabriku u industrijskoj zoni „Stublenica-Ub“.

„Plan je da do kraja maja u fabrici počne da radi između 50 i 70 radnika, a najkasnije do početka iduće godine posao bi trebalo da dobije 200 ljudi. Ovo je prva investicija u industrijskoj zoni. Italijanska kompanija u izgradnju i opremanje fabrike uložiće više od milion evra i mi smo im zahvalni zbog toga što su odlučili da fabriku otvori baš u našoj opštini“, rekao je Glišić.

Industrijska zona se nalazi u blizini budućeg auto-puta, tako da u ubskoj opštini, posle otvaranja ove italijanske fabrike, očekuju da će biti još zainteresovanih investitora. Industrijska zona raspolaže sa još 90 hektara.

3 komentara na “Italijanska fabrika obuće otvara 200 radnih mesta

  1. Zasto ovaj predsednik opstine Ub traži od gradonacelnika Valjeva da zaposli tri zene iz Uba u jedno JKP Valjevo?! Evo, neka ih zaposli u ovo preduzeće(obuca)! Zato mi iz Valjeva ne mozemo da se zaposlimo ni u KRUSIK, EPS, JKP VALJEVO…Sve se zna… BRUKA!!!

    10

    2
  2. Bravo , bravo ovaj sa Uba upropasti sve poturajuci gvozdenovica kao kvarno jaje , da li se neko poigrava sa nama u Valjevu ?

    5

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *