nedelja, 16. juna 2024.

Prolećni ubski festić

Objavljeno: 31. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Od 2. do 5. aprila ubski vrtić je domaćin prolećnog festića, na kome učestvuje osam predškolskih ustanova iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga. Zadatak vaspitačica i dece iz osam vrtića je da osmisle po jednu pozorišnu predstavu, koju će odoigrati na ovom aprilskom festiću. Direktorka Predškolske ustanove „Ub“ Gordana Marković kaže da se za ovu manifestaciju prijavilo sedam vrtića iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga, a da će osmi takmičar biti ubski vrtić, koji je ujedno i domaćin Prolećnog ubskog festića.

„Tema za predstavu sa kojom će se predstaviti vrtići nije određena, tako da svako obdanište ima slobodu u kreiranju teme predstave. Osnovni cilj ovog festivala je razmena iskustava, ideja i druženje sa okolnim vrtićima“, kaže direktorka predškolske ustanove „Ub“.

Predstave će biti izvedene od ponedeljka do srede od 10 časova u ubskom Domu kulture. Pobednik festića biće proglašen 5. aprila, konačnu odluku će doneti stručni žiri, a poslednjeg dana festića mališani iz Predškolske ustanove „Ub“ će odigrati pozorišnu predstavu „Na putu oko sveta“ u čast pobednika Prolećnog festića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *