ponedeljak, 20. maja 2024.

Izabran izvođač radova za rekonstrukciju stare VI škole

Objavljeno: 17. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Konzorcijum šest firmi iz Valjeva, Beograda i Novog Sada dobio je posao dogradnje i rekonstrukcije stare zgrade Osnovne škole „Milovan Glišić, u valjevskom naselju Brđani.

Posao, vredan 195, 4 miliona dinara odnosno 234,5 miliona dinara sa PDV – om, dobila su valjevska preduzeća „Kej”, „Elektrovolt”, Milan Stojanović PR pripremna gradilišta Valjevo i „Frenki alarm”, zatim beogradska „Jugogradnja” i „Tron teh” iz Novog Sada.

Njihova zajednička ponuda je bila jedina na tenderu koji je raspisala Gradska uprava i niža je za oko 1,5 miliona dinara od procenjene vrednosti radova.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, radi se o poslovima koji podrazumevaju prenamenu starog školskog objekta u kombinovanu dečju ustanovu, u objektu spratnosti prizemlje plus prvi sprat.

Rok za završetak radova je osam meseci.

Zgrada stare VI škole

 

Novih 400 mesta

Valjevo već godinama ima problema sa nedovoljnim brojem mesta u valjevskim obdaništima. Rebalansom budžeta za ovu godinu je obezbeđen novac za prenamenu stare šeste škole u dva vrtića, a ne u jedan, jer je pravilnikom koji se odnosi na rad predškolskih ustanova predviđeno da maksimalan broj dece u jednom obdaništu bude 270.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je ranije naveo da je za njega lično to najbitniji projekat u ovom trenutku u gradu Valjevu i rešavanje jednog ogromnog problema, jer je lista čekanja dece za upis u vrtiće duža nego prošle godine.

„Zato je važno da što pre krenemo u realizaciju i dobijemo dva nova vrtića i preko 400 mesta za boravak naših mališana“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Ove godine nema mesta za oko 600 mališana

Ove godine oko 600 mališana ostaće neupisano u valjevskim vrtićima, jer za njih, od jeseni, neće biti mesta. Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“ je podneto 946 zahteva roditelja koji su želeli da upišu dete u neki od valjevskih vrtića, međutim, mnogi od njih će morati da pronađu neko drugo rešenje, jer nema dovoljno mesta za svu prijavljenu decu.

Prošle godine je ostalo neupisano oko 470 mališana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *