sreda, 17. aprila 2024.

Mionica dobija Centar za mlade

Objavljeno: 17. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Mionica, foto: Opština Mionica
Mionica, foto: Opština Mionica

MIONICA- Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije,  dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u Novom Sadu.

Pored predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, sastanku su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici gradova Subotice, Sombora i Niša u kojim će se takođe otvoriti omladinski centri.

Jezički i informatički kursevi, obuke za razvoj i kompetenciju, sportske aktivnosti, škola glume, javnog nastupa, mladih preduzetnika, letnja pozornica, književne večeri i još mnogo toga biće dostupno mladima u Mionici.

Premijerka Ana Brnabić je naglasila da su omladinski centri od velike važnosti jer u njima mladi mogu da se okupljaju, da rade i stvaraju, kao i da uspostave sistemsku komunikaciju sa predstavnicima lokalne samouprave.

Foto: Opština Mionica

„Želim da se zahvalim gradonačelnicima Niša, Mionice, Sombora i Subotice jer su prihvatili ovu ideju, dali sopstvenu inicijativu, pokazali želju da oni budu među prvima. Neki od problema sa kojima se mladi suočavaju su posao i problem prve plate, odnosno prvog radnog mesta, jer svi poslodavci traže prethodno radno iskustvo. Onda smo probali da promenimo neke stvari i pokrenuli program ’Moja prva plata’, u koji smo uložili dve milijarde dinara“, rekla je Brnabić.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Vladi Srbije koja konstantno ulaže u razvoj Mionice.

„Centar za mlade je još jedna potvrda da Vlada brine o građanima Mionice. Mladi u Mionici će konačno dobiti svoj prostor gde će biti povezane mnoge aktivnosti i sadržaji, putovanja, kreativne radionice i još mnogo toga. Cilj nam je da mladi ostanu u svojoj zajednici i da imaju sve potrebne uslove. Sve što radimo, svaki projekat koji realizujemo je upravo zbog mladih, jer želimo najbolje uslove za odrastanje i formiranje porodica“, rekao je Janković.

U Mionici već šest godina postoji Centar za razvoj i obrazovanje, a formiranjem Centra za mlade, sve aktivnosti biće povezane i dostupne deci i mladima na teritoriji čitave opštine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *