utorak, 28. maja 2024.

Izabran projektant za rekonstrukciju Valjevske bolnice

Objavljeno: 25. jula 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posao vredan 24,6 miliona dinara za izradu urbanističkog projekta i idejnog rešenja izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije objekata Valjevske bolnice dobio je konzorciju preduzeća – „Prostor” iz Ade i „Kapitel arhitekti” iz Niša.

Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, na ovu javnu nabavku pristiglo je pet ponuda od kojih su razmatrane tri. Najpovoljnija je bila zajednička ponuda preduzeća „Prostor” i „Kapitel arhitekti” sa cenom od 24.600.799 dinara sa PDV – om.

Beogradski „Mašinoprojekt KOPRING” dostavio je ponudu od 33 miliona sa PDV – om, dok je za nešto više od 300 dinara bila veća zajednička ponuda dve beogradske, dve firme iz Novog Sada i jedne iz Niša.

Ovim projektnim zadatkom predviđena je rekonstrukcija i dogradnja šest objekata u Pasterovoj ulici. Plan je da objekti Ruske bolnice, Neurologije i pedijatrije, Centra za rehabilitaciju, Hirurškog bloka, te Grudnog odeljenja i patologije budu rekonstruisani, dok će postojeća zgrada  Poliklinike biti srušena, navodi se u tehničkoj dokumentaciji.

Pored toga, rekonstrukcija će obuhvatiti i spoljne površine kompleksa, uključujući prilaze, staze i zelene površine. Pored rekonstrukcije Hirurški blok, rehabilitacioni centar i objekat Ruske bolnice biće i dograđeni, a planirana je i izgradnja novih objekata „Dijagnostika i Poliklinika” i „Psihijatrija”.

Rekonstrukcija i dogradnja objekata podrazumevaju sve građevinske, završne i instalacione radove.

Tender raspisan, pa „stopiran“

Početkom ove godine Grad Valjevo je raskinuo ugovor vredan oko 50 miliona dinara sa beogradskom firmom Mašinoprojekt Kopring za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju valjevske bolnice. Gradsko rukovodstvo se na ovaj korak odlučilo jer su se, u međuvremenu, pojavili novi zahtevi i predlozi u vezi rekonstrukcije valjevske bolnice, pa je ocenjeno da je neophodno raditi novi projekat. Taj potez lokalne vlasti građane je koštao oko 30 miliona dinara, koliko je beogradskoj firmi isplaćeno za izradu projekta pre odluke da se taj posao „stopira“.

Država je obezbedila novac još 2017. godine

Novac za rekonstrukciju valjevske bolnice, ali i mnogih drugih zdravstvenih ustanova u Srbiji, država je obezbedila još 2017. godine. Do danas radovi u valjevskoj bolnici nisu počeli, dok su, zahvaljujući tim sredstvima odavno rekonstruisane mnoge bolnice širom zemlje, a jedna nova je napravljena za samo četiri meseca.

 

Jedan komentar na “Izabran projektant za rekonstrukciju Valjevske bolnice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *