sreda, 6. decembra 2023.

Izbegličke porodice u Ubu dobile ključeve stanova

Objavljeno: 8. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB – Na Sandića imanju u Ubu uručeni su ključevi za 20 stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u koje će se useliti ukupno 60 korisnika. Stanovi su izgrađeni u sklopu donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa i budžeta ubske Opštine.

Inače, Regionalni stambeni program do sada je zbrinuo više od 3.500 izbegličkih porodica u Srbiji.

Na ceremoniji dodele ključeva, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da Srbija posvećeno radi na pružanju pomoći i zbrinjavanju svih izbeglih sa prostora bivše Jugoslavije.

“Dodeljivanje sredstava za fond Regionalnog stambenog programa predstavlja dokaz pomoći Evropske unije Srbiji, ali i razumevanju za stradanja Srba u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije. Zato sa ovog mesta želim da poručim da treba da slavimo život i da ovaj dan bude vaš novi početak u sigurnoj i mirnoj budućnosti za koju svi radimo”, rekao je ministar Ivica Dačić.

“Ovaj regionalni program je izraz koliko su građani Evropske unije bliski građanima Srbije i kako se borimo da pomognemo. Za tih 20 porodica koje su dobile stanove, predstavlja nadu za novu budućnost”, poručio je na ceremoniji šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Za izgradnju 20 stanova Regionalni stambeni programa je dodelio je 415.690 evra, a Opština Ub je iz svog budžeta izdvojila 14 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *