ponedeljak, 20. maja 2024.

Valjevo obuhvaćeno Programom podrške za regionalne startap centre

Objavljeno: 8. jula 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije dr Nenad Popović u petak je otvorio Regionalni inovacioni startap centar u prostorijama Poslovnog inkubatora na Fakultetu zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta “Singidunum” u Valjevu.

Svoju posetu Valjevu ministar Popović sa svojim saradnicima, među kojima je i njegov savetnik prof. dr Boško Nikolić, Valjevac, koji je bio profesor na Elektrotehničkom fakultetu, započeo je sastankom sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem.

Kako je saopšteno, u razgovoru sa predstavnicima grada, ministar je ukazao na velike mogućnosti koje nudi IT sektor u razvoju Srbije i preporučio da se grad Valjevo još više okrene ka ulaganju u ovu oblast. IT sektor iz godine u godinu beleži brz rast, što doprinosi velikom izvozu, a ministarstvo kojim rukovodi dr Nenad Popović kroz razne projektne linije podržava razvoj ovog sektora i pomaže mladim preduzetnicima širom Srbije.

Grad Valjevo jedan je od osam gradova Srbije koji su obuhvaćeni Programom podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *