nedelja, 21. jula 2024.

Izgrađen most, a u rečnom koritu nema ni kapi vode

Objavljeno: 10. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskom selu Veselinovac otvoren je novi most, vredan skoro 55.000 evra, međutim, ispod mosta nema ni kapi vode! Radi se o mostu koji je oštećen u prošlogodišnjim majskim poplavama, a po odluci gradske vlasti, on se našao na spisku prioriteta za izgradnju u ovoj godini. Na iznenađenje mnogih, rečno korito ispod velikog, novoigrađenog mosta, je potpuno suvo!

Zašto je veliki most, koji košta 6,2 miliona dinara, izgrađen u Veselinovcu i da li je sa manje novca mogao da se reši problem tamošnjih žitelja, pitali smo direktora Gradske direkcije Dragana Jeremića. On objašnjava da je most izgrađen na rukavcu reke Kolubare i da drugo rešenje, osim ovog, nije postojalo. Na opasku da je most preveliki za rukavac, Jeremić objašnjava da je most rađen tako da ga poplava ne može uništiti.

„ To je deo rukavca reke Kolubare i tu trenutno nema vode, ali kada Kolubara nadođe, taj rukavac odvodi višak vode. Voda ispod tog mosta nije permanentna, zato se dogodilo da je sada rečno korito suvo. Most smo uradili po svim standardima i može da izdrži veće vode, tako da ne može da se dogodi da bude oštećen zbog velikih voda kao što se desilo u maju prošle godine“, objašnjava Jeremić.

Dužina ovog mosta je 10 metara, širina kolovoza je četiri metra, a sa obe strane je urađen trotoar. Radove je izvodilo građevinsko preduzeće „Ingrapomni“. U valjevskom kraju u prošlogodišnjim majskim poplavama oštećena su 23 mosta u valjevskom kraju. Do sada je izgrađeno i sanirano 18 mostova.

 

2 komentara na “Izgrađen most, a u rečnom koritu nema ni kapi vode

  1. Pa taj most prosle godine nije odneo vazduh vec voda. To sto sada nema vode u recnom koritu ne znaci da ga ne treba napraviti. Ljudi koji zive tu moraju nekuda prolaziti. Da se razumemo, ne hvalim direkciju vec je dobro pomoci ljudima koji se ne nalaze u gradskom jezgru, na njih su odavno vec svi zaboravili.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *