nedelja, 26. maja 2024.

Izgrađene skoro sve kuće oštećene u poplavama

Objavljeno: 3. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Izgradnja najvećeg broja kuća oštećenih u majskim poplavama je završena. Čeka se završetak još tri stambena objekta, dok su mnoge nove kuće već dobile stanare. Najveći broj kuća je izgrađen na seoskom području, gde su tamošnji žitelji, pored novih kuća, dobili od donatora kompletan nameštaj i belu tehniku. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da su do sada u valjevskom kraju izgrađene 23 kuće, a preostala tri stambena objekta u Rebelju, Staninoj Reci i Suvodanju biće završena u najskorije vreme.

U maju prošle godine najviše je stradalo selo Rebelj, gde su klizišta naterala mnoge žitelje na selidbu. Među njima su meštani zaseoka Pirgići, Pešići i Arsići. Pošto je do njihovih kuća nemoguće doći, Grad očekuje pomoć od Vojske Srbije, kako bi se ti žitelji iselili uz pomoć vojne mehanizacije. “Obratili smo se Vojsci Srbije za pomoć, jer bez njihove mehanizacije ne možemo da iselimo te porodice, pošto je put u tom delu Rebelja potpuno uništen i neprohodan”, kaže Radojičić.

Izgradnja 22 kuće finansirana je iz fondova Evropske unije, preko UNOPS-a i ASB-a, dok su četiri stambena objekta na Petom puku izgradili Ujedinjeni Arapski Emirati.

Jedan komentar na “Izgrađene skoro sve kuće oštećene u poplavama

 1. ja sam bas ovu kucu radio u novembru i decembru 2014 godine.
  te 4 kuce u rebelju su pocele da se rade 2014 godine u novembru.
  i te 4 kuce u rebelju su zavrsene tek 2015 godine u krajem maja.
  ja sam tu radio ne prijavljen ,bez hrane , bez zastitne opreme ..itd…
  i kada sam napustio tu firmu nisu mi platili sve dnevnice.
  dule zastupnik te firme tj n ihov radnik je moje dnevnice popio u kafani.
  cim toj firmi iz beograda treba 7 meseci da napravi te 4 kuce od 50 kvadrata..sta reci ………naravno tesko im da nadju radnike koji ce im raditi za dzabe.
  te kuce su uradjene nikako ,misim na vezivanje ankera, jer su naknadno busili coklo sa hiltovkama i u te rupe ubacivali gvozdje za ankere……..da ne pricam o svemu…..

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *