utorak, 21. maja 2024.

Izgradnja kuća počinje tek u oktobru

Objavljeno: 16. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Prvi temelji za izgradnju kuća oštećenih u poplavama biće postavljeni u oktobru, pet meseci nakon nezapamćenih poplava. U okviru projekta pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji u Valjevu će biti izgrađeno 10 novih kuća, a prvi će nove domove dobiti žitelji Rebelja i okolnih sela. Donatori će nove kuće opremiti nameštajem i belom tehnikom. Pored toga, iz istog fonda biće sanirano 16 kuća u valjevskom kraju. Mauro Maršoli, koordinator projekta, koji realizuje nemačka humanitarna organizacija ASB, zajedno sa partnerima, među kojima je i fondacija “Ana i Vlade Divac”, kaže da će izgradnja i obnova kuća u valjevskom kraju početi u oktobru.

U majskim poplavama najgore su prošli žitelji planinskog sela Rebelj, gde su zbog klizišta mnogi ostali bez krova nad glavom. Zbog toga oni su se našli prvi na spisku za izgradnju novih kuća, kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

U valjevskom kraju, pored ovih 10 kuća,  još četiri stambena objekta izgradiće donatori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Čelnici Valjeva kažu da će i preostale kuće koje su na spisku za izgradnju biti izgrađeni o trošku donatora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *