četvrtak, 18. aprila 2024.

Izgradnja stanova za izbegla lica

Objavljeno: 11. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- U Ubu je počela izgradnja stanova za izbegla lica. Kamen temeljac je položio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zajedno sa prvim čovekom ubske opštine Darkom Glišićem. Kako je najavljeno, izgradnja zgrade sa 20 stanova, namenjenih interno raseljenim licima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, trebalo bi da budu završena u junu sledeće godine. Vrednost radova je oko 415.000 evra, a izvođač je ubski „Građevinar“.

„Srbija vodi politiku solidarnosti i razumevanja za sve teškoće sa kojima se suočavaju raseljena lica. Rešavanje stambenog pitanja je važno, ali predstavlja samo jedan važan aspekt kvaliteta života u novoj sredini. Lokalne samouprave imaju posebnu ulogu na polju pomoći integracije izbeglih lica u njihovim sredinama.Sa ponosom ističem da su sve lokalne samouorave u Srbiji, uključujući Ub i Kolubarski okrug, demontrirale solidarnost i pomogle u borbi sa nedaćama života u izbeglištvu“, rekao je Dačić.

Pored zgrade sa 20 stanova, na ubskom području je kupljeno 17 seoskih kuća za smeštaj raseljenih lica, vrednih 187.000 evra, a u toku je realizacije podele građevinskog materijala, vrednog 180.000 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *