petak, 12. aprila 2024.

Izgradnja vodovodne mreže u industrijskoj zoni

Objavljeno: 2. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- U industrijskoj zoni u ubskom selu Paljuvi počela je izgradnja vodovodne mreže. Radi se deonica duga 1,3 kilometara, a vrednost ove investicije je 5,8 miliona dinara. Izvođač je JKP „Đunis“, a novac je obezbeđen iz opštinskog budžeta. Po rečima predsednika ubske opštine Darka Glišića kompletan posao bi trebalo da bude završen do 10. maja.

„ Mi ćemo izgradnjom vodovodne mreže u potpunosti ispuniti obaveze naše lokalne samouprave, tako da će već krajem maja prvi investitor u ubskoj industrijskoj zoni, koji je ovde odlučio da otvori fabriku obuće, imati sve potrebne infrastrukturne uslove za rad, jer pored vodovodne mreže gradi se i trafo stanica, odakle će biti obezbeđena struja za ovaj deo industrijske zone“, rekao je Glišić.

Kako bude „rasla“ insdustrijska zona, tako će se širiti vodovodna mreža, a u ubskoj opštini očekuju da će vrlo brzo stići novi investitoiri.

„Očekujem da će vrlo brzo još oko 20-30 hektara zemljišta biti u vlasništvu ljudi koji žele da otvore svoje pogone u našoj opštini, a kako budu dolazili investitori, tako ćemo rešavati infrastrukturne probleme. Naša dužnost je da omogućimo da ova inudstrijska zona zaživi i da u njoj bude otvoreno što više radnih mesta“, rekao je Glišić.

Po generalnom urbanističkom planu ubska industrijska zona će se prostirati na oko 110 hektara. Opština Ub je bila posrednik u prodaji zemljišta između vlasnika i investitora, tako da je potpuno izbegnut trošak iz opštinske kase za obezbeđivanje parcela za industrijsku zonu. Obaveza lokalne samouprave je da infrastrukturno opremi taj deo, što i čini.

„Novac za izgradnju puta kroz industrijsku zonu je obezbedilo JP ’Putevi Srbije’, izgradnju trafo-stanice i niskonaponske mreže finansira EPS, a iz lokalnog budžeta jedino se finansira izgradnja vodovodne mreže i to taj posao izvodi naše preduzeće. To su velike uštede za naš budžet“, kaže Glišić.

Krajem maja italijanska fabrika obuće „Verdi fashion international“ primiti prvih 50 do 70 radnika, a plan je da u tom pogonu posao u narednom periodu dobije oko 200 ljudi. Radi se o kompaniji koja fabrike obuće ima u Italiji, Rumuniji i Albaniji, a ovo će biti druga njihova fabrika u Srbiji, posle Koceljeve, gde se već proizvode cipele. Veći broj investitora, ipak, očekuje se kada u funkciji bude auto-put Beograd-južni Jadran, jer se ubska industrijska zona nalazi na nekoliko kilometara od te saobraćajnice.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *