sreda, 19. juna 2024.

Izgradnju mosta za Veselinoviće finansira EU

Objavljeno: 9. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Most na reci Obnici za Veselinovića naselje, koji je potpuno oštećen u prošlogodišnjim majskim poplavama i čiji su žitelji odsečeni od “sveta” punih 13 meseci, biće izgrađen zahvaljujući donaciji Evropske unije, dok će Vlada Japana finansirati izgradnju mosta u Goloj Glavi. Članovi Gradskog veća su usvojili odluku o izgradnji mosta za Veselinovića naselje, što je uslov za dobijanje novca od Kancelarije za obnovu poplavljenih područja. Načelnik Odeljenja za lokalni razvoj Nenad Branković je objasnio da se radi o donaciji vrednoj 29,3 miliona dinara iz fondova Evropske unije, koja je obezbeđena preko državne Kancelarije za obnovu, dok će celokupan posao biti prepušten Gradskoj direkciji, koja će izabrati izvođača radova.

Čim lokalni parlament potvrdi ovu odluku, već sledeće sedmice Gradska direkcija raspisaće tender za izbor izvođača radova za izgradnju Veselinovića mosta. Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić je rekao da je obezbeđena i donacija za izgradnju mosta u Goloj Glavi, a oko devet miliona dinara za taj posao daće Vlada Japana, koja je ranije izdvojila novac i za sanaciju dela rečnog korita Kolubare. “Vlada Japana je naš najveći donator i za sanaciju šteta od poplava izdvojili su za valjevski kraj oko 140 miliona dinara”, rekao je Terzić.

Kako su čelnici grada ranije najavljivali, svi mostovi oštećeni u majskim poplavama bi trebalo da budu izgrađeni do kraja godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *