ponedeljak, 20. maja 2024.

Poljska donirala bolnici 11.000 evra

Objavljeno: 9. jula 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska bolnica dobila je donaciju od skoro 11.000 evra od Vlade Poljske. Taj novac biće usmeren na nabavku medicinske opreme i nameštaja za bolesničke sobe na odeljenju onkologije, koje se nalazi u veoma lošem stanju, a koje bi trebalo da bude potpuno rekonstruisano do kraja godine. Direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić kaže da će zahavljajući donaciji Poljske od 10. 860 evra biti obezbeđena dva EKG aparata za odeljenje onkologije, zatim klima uređaji, frižideri za čuvanje terapije i deo nameštaja za bolničke sobe. Prema potpisanom ugovoru sa ambasadorom Poljske celokupan posao nabavke trebalo bi da završen najkasnije do polovine septembra.

„Ovo je naša prva saradnja sa Vladom Poljske, a nadam se da je ovo dobar put za neku dodatnu saradnju na ovom polju. Svaka donacija za valjevsku bolnicu je veoma važna. Zahvaljujući ovoj donaciji, između ostalog, kupićemo dva EKG aparata, jedan će biti na odeljenju, a drugi u dnevnoj bolnici. Za sada imamo samo jedan stari, dotrajao EKG aparat na odeljenju onkologije i zato je ova donacija značajna“, kaže Grujičić.

Ovo je četvrta veća donacija za valjevsku bolnicu u ovoj godini. U akciji Radio Patka i direktora Gradske direkcije Dragana Jeremića u aprilu je kupljen test opterećenja srca za valjevsku kardiologiju, vredan 1,6 miliona dinara. U istoj akciji valjevski „Krušik“ je obezbedio oko 40.000 evra za popravku mamografa, koji bi trebalo da proradi krajem jula, a nedavno su Blic fondacija i Ivan Ivanović sa Prve televizije sa 5,5 miliona dinara pomogli obnovu valjevske neurologije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *