ponedeljak, 24. juna 2024.

Izlile se reke u Ubu i Ljigu

Objavljeno: 6. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon nedeljnih višečasovih padavina, kada je palo preko 20 litara kiše po kvadratnom metru, izlile su se pojedine reke u Kolubarskom okrugu. Na području Uba došlo je do izlivanja Tamnave, a problema ima i u ljiškoj opštini, ali nema ugroženih kuća, kaže za Patak načelnik Odeljenja za vanredne situacije Milan Mihajlović. Problema je juče bilo na području Lajkovca gde su se izlile reke Kolubara, Ljig i Toplica. U Odeljenju za vanredne situacije kažu da je problema juče bilo i na području Osečin e, gde je pretilo izlivanje reke Jadar, koja je dostigla nivo vanredne odbrane od poplava. Naloženim merama sprečeno je izlivanje reka na području Osečine.

Vanredna situacija još uvek na snazi u Mionici, Lajkovcu i Ljugu, gde su oštećeni mnogi lokalni putevi, nakon poslednjih velikih poplava krajem aprila, kada je problema bilo u čitavom Kolubarskom okrugu.

Jedan komentar na “Izlile se reke u Ubu i Ljigu

  1. Bas me čudi da je doslo do izlivanja na Ubu ! Tamo je visoki kadar SNS-a na vlasti i voda nikako ne bi smela da se izliva ! Jako čudno, zaista !?

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *