nedelja, 21. jula 2024.

“ Odlazak Manojlovića je veliki gubitak za Valjevo”

Objavljeno: 6. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Komemoracija povodom iznenadne smrti pomoćnika gradonačelnika Valjeva Selimira Manojlovića održana je danas Skupštine grada. Prisustvovali su joj članovi njegove porodice, prijatelji, kolege, saradnici i partijski drugovi. Gradonačelnik Stanko Terzić rekao je da je prerani odlazak Selimira Manojlovića veliki gubitak za sve one koji su ga poznavali i koji su sa njim sarađivali. “Njegov prerani odlazak će sigurno ostaviti jednu veliku prazninu u funkcionisanju gradske vlasti i predstavlja veliki gubitak za Valjevo”, rekao je gradonačelnik Terzić.

Manojlović je deo radnog veka je proveo u Krušiku, bio je direktor Valjevske pivare i Vodovoda. Bio je dugogodišnji funkcioner valjevskog SPS. U ime partijskih drugova od njega se oprostio socijalista dr Miroslav Srećković. On je rekao da je odlazak Selimira Manojlovića veliki gubitak za partiju, ali i za celo društvo, gde je svojim radom i znanjem ostavio neizbrisiv trag.

Manojlović je u protekle tri decenije bio istaknuti šahovski radnik. Od njega se u ime šahista iz cele zemlje oprostio predsednik skupštine Šahovskog saveza Srbije Miodrag Vukotić. On je rekao da je Manojlović pored brojnih aktivnosti u privredi, ostavio dubok trag u svetu šaha.

” Najviše će, svakako, nedostajati svojoj porodici, nedostajaće i Upravi grada čovek koji je toliko doneo Valjevu, a siguran sam da će u šahovskom svetu proći puno vremena dok se ne bude pojavio neko ko će nadomestiti sve ono što je Selimir za šah uradio”, rekao je Vukotić.

Selimir Manojlović je u subotu iznenada preminuo u 67. godini. On je po povratku sa službenog puta u Batajnici preminuo od posledica srčanog udara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *