subota, 20. jula 2024.

Izložba slika likovne kolonije “Kolut Mandić”

Objavljeno: 26. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- U Kulturnom centru Mionica je svečano otvorena izložba slika likovne kolonije “Kolut Mandić”, koju će posetioci moći da pogledaju do 10. aprila. Prema rečima Miloša Mandića, organizator likovne kolonije “Kolut Mandić” , 31. saziv pod nazivom “Istočnik” okupio je značajna imena srpskog i crnogorskog slikarstva, kao i vrhunske umetnike iz Rusije koji su završili vodeću likovnu akademiju “Ilija Rijepin” u Sankt Peterburgu.

“Veliko mi je zadovoljstvo da napomenem da se na ovoj izložbi nalaze čak tri slike, od tri autorke Marije Aristove, Viktorije Horčenko i Elene Prudnikove nagrađene u Rusiji za najbolje slike mladih autora Rusije. Još jedan zanimljiv detalje je da se na ovoj izložbi nalazi i slika “Balerina” autora Vasilij Bratanjuka, jedinog čovek od kog Vladimir Vladimirovič Putin u svojoj impresivnoj kolekciji ima dve slike”, rekao je Mandić.

Ovu međunarodnu likovnu izložbu otvorio je  direktor valjevskog Centra za kulturu Miloš Smiljanić, čija je knjiga “Suvoborski zmaj” promovisana iste večeri.

Miloš Smiljanić

“Knjiga “Suvoborski zmaj” prati život Živojina i Lujze Mišić u period od 1881. do 1921. godine, ona naravno obrađuje istorijske činjenice i teme koje su veoma važne za srpsku državu”, rekao je Smiljanić. On je najavio drugi deo ove knjige  posvećene Lujzi Mišić pod nazivom “Magdalina”, koja je, prema njegovim rečima, još potresnija priča o životu Lujze Mišić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *