subota, 20. jula 2024.

SPREG počinje 29. marta

Objavljeno: 26. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Ovogodišnji SPREG, regionalni Sajam privrede, održava se 29, 30. i 31. marta u „Omni centru“. Na jubilarnom 15. SPREG-u, ove godine okupiće se oko 190 izlagača iz 60 opština i gradova u Srbije. U godini jubileja organizator SPREG-a, Agencija za marketing „Gati“, je saopštila da je ova privredna manifestacija do sada okupila 1.800 izlagača, a kroz sajamske manifestacije svih ovih godina „prošlo“ je oko 150.000 posetilaca. I ove godine na trodnevnoj sajamskoj manifestaciji najviše izlagača biće iz proizvodne delatnosti.

„Koncept sajma je takav da ćemo napraviti tri različite priče. Prva priča se odvija na otvorenom izložbenom prostoru na preko 3.000 kvadrata gde će se predstaviti brojni proizvodjači i distributeri poljoprivrednom mehanizacijom. Ukras sajma su proizvodjači ukrasnog bilja i šiblja. U hali 1 i hali 3 je opšta priča, proizvodi iz velikog broja gradova Srbije, a siguran sam da mnogi ne znaju šta se sve proizvodi u našoj zemlji. Proširili smo halu 2 koju radimo u saradnji sa DTL-om i kompanijom Europrom. Nju smo proširili za nekih 100 kvadrata i taj deo biće posvećena prehrambenoj industriji i robi široke potrošnje”, rekao je direktor agencije „Gati“ Jovan Grujić.

Na ovogodišnjem Sajmu privrede biće 12 grupnih štandova opština i gradova, kao i udruženja preduzetnika. Posle nekoliko godina pauze na Sajmu će učestvovati Ljig i Požega.

Izostala podrška Grada Valjeva

Ove godine, po rečima organizatora, je izostala podrška Grada Valjeva ovoj privrednoj manifestaciji, kao iz lajkovačke opštine, koja je dobila preporuku da ne podrže SPREG, jer nije „partijska manifestacija“.  „Pored napora da ostvarimo komunikaciju sa gradskim čelnicima, ne nailazimo na otvorena vrata. Još u septembru smo uputili dopis gradskom rukovodstvu. Odgovora nema, nema ni saradnje. Zašto? Pitajte njih. Pored toga, ove godine smo prvi put bili u situaciji da je opština Lajkovac uslovljena da ne učestvuje na SPREG-u zato što to nije partijska manifestacija“,  rekao je Grujić, odgovarajuću na naše pitanje da li su dobili odgovor od gradskih čelnika vezano za podršku na ovogodišnjem SPREG-u. Za razliku od Valjeva i Lajkovca, Grujić kaže da već godinama odličnu saradnju imaju sa opštinama Mionica i Osečina.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *