ponedeljak, 24. juna 2024.

Izvoz vrujačke „VODAVODE“ u Kuvajt

Objavljeno: 7. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Prvi kontingent od tri miliona litara vrujačke “VODAVODE“ uskoro će biti isporučeno na tržište Kuvajta. Kompanije “VODAVODA“ i “Karo Dženeral Trejding“ iz Kuvajta u prisustvu ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića i predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, potpisale su ugovor o saradnji.

„Reč je o poslu koji je značajan po količini izvezene robe i po finansijskom aspektu, ali je još značajniji zbog osvajanja novog, velikog i zahtevnog tržišta kao što je kuvajtsko“, rekao je na potpisivanju Vojin Đorđević, tvorac brenda “VODAVODA“. On je dodao da je Srbija bogata vodom i ima veliku šansu da bude izvoznik flaširane vode, ali uslov je da ta voda bude izuzetnog kvaliteta, da bude sertifikovana po najvišim standardima i da je vrhunski dizajnirana, a da “VODAVODA“ sve te uslove ispunjava.

Ministar Ljajić je u svom obraćanju istakao da je potpisivanje ugovora rezultat dugogodišnjeg rada sa ciljem da se otvore vrata za izvoz srpske vode u arapske zemlje i da se saradnja dve zemlje pomeri sa mrtve tačke jer je robna razmena u protekloj godini iznosila svega 5,1 milion dolara.

Prvi čovek mioničke opštine Boban Janković je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što proizvod sa teritorije opštine Mionica, iz Banje Vrujci, našao svoje mesto na jednom tako zahtevnom tržištu.

„Teritorija opštine Mionica je bogata prirodnim resursom vode, ova voda je izuzetno visokog kvaliteta što se potvrđuje kroz poslovanje kompanije “VODAVODA“ i interesovanje privreda stranih zemalja za njen proizvod. Nadam se da će ova kompanija nastaviti uspešno poslovanje i na što pozitiviji način promovisati našu opštinu i njene resurse“, rekao je Janković.

„‘VODAVODA“ iz mioničke Banje Vrujci se sa dubine od 605 metara flašira na izvoru u Novom domu “VODAVODE“ bez ikakve obrade i prva je mineralna voda iz Srbije nosilac sertifikata NSF, čime je svrstana u red najprestižnijih voda na svetu kao što su Evian, Eden i Fiji.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *