četvrtak, 18. jula 2024.

Stižu rešenja o rušenju nelegalnih objekata

Objavljeno: 7. aprila 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon završetka popisa, otpočela je druga faza ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata. Na adrese građana će uskoro početi da stižu rešenja građevinskih inspektora o rušenju objekata, navodi se u saopštenju Gradske uprave. Rešenje o rušenju se dostavlja Odeljenju za urbanizam i ono je osnov za pokretanje postupka ozakonjenja i neće se izvršavati do okončanja postupka ozakonjenja. „Mole se građani da, po dobijanju ovog rešenja, ne dolaze u Gradsku upravu Valjeva, već da sačekaju poziv iz Odeljenja za urbanizam šta treba da donesu od potrebne dokumentacije, kako bi ozakonili svoj objekat“, navodi se u saopštenju.

Za mesec dana u Valjevu je popisano 20.000 nelegalno izgrađenih objekata. Kako je ranije izjavila pomoćnica ministra građevine Darinka Đuran obavljen je veliki posao, pre svega za grad, „zbog mogućnosti da se prihoduje u budžet grada“. Nakon popisana objekata izgrađenih bez potrebnih dozvola, prvi korak je donošenje rešenja o rušenju tih objekata, ali po rečima pomoćnice ministra, to ne znači da će se objekti građana i rušiti.

„To je samo jedan postupak u nizu postupaka u okviru Zakona o ozakonjenju i poruka građanima je da daju minimum dokumentacije koja treba da se dostavi. Taksa za porodične i stambene objekte je 5.000 dinara i ukoliko uporedimo sa ranijim zakonima o legalizaciji, možemo da kažemo da je to minimum. Rok za donošenje rešenja je jedan kvartal, a krajnji rok za ozakonjenje je tri godine, što je i najavila potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović“, rekla je pomoćnica ministra.

Ona je poručila građanima da legalizacija objekata čeka ili njih, ili njihove naslednike i da se mora upisati sve što je građeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *