utorak, 23. jula 2024.

Jačanje ekonomske saradnje Valjeva i Banja Luke

Objavljeno: 15. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Delegacija grada Valjeva koju su činili pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić i Saša Simić, član Gradskog veća Andra Savčić, predstavnici Regionalne privredne komore Valjevo i valjevski privrednici, boravili su u Banja Luci od 10. do 13. novembra povodom održavanja jubilarnog 20. „Jesenjeg sajma“, na kome je ove godine organizovan Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „AGROS 2016“, Međunarodni sajam lova, ribolova, ekologije i sporta „LORIMES 2016“ i Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva.

Kako je saopštila Gradska uprava, pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić i Saša Simić, kao i član Gradskog veća Andra Savčić ovom prilikom imali su niz sastanaka sa rukovodstvom grada Banja Luke, na kojima je bilo reči o unapređenju ekonomske saradnje između dva grada. Dogovoreno je da Valjevo i Banja Luka ubuduće budu partnerski gradovi prilikom apliciranja sa projektima prekogranične saradnje za sredstva iz fondova Evropske unije. Ocenjeno je da je zajednički interes unapređenje ekonomske saradnje između dve regije i poboljšanje plasmana domaćih proizvoda na tržište Banja Luke, odnosno Valjeva.  Osim toga, dogovorena je poseta delegacije grada Banja Luke Valjevu u naredna dva meseca, kada će biti precizirani modeli privredne i druge saradnje. Na sastancima je dogovoreno da privrednici iz Banja Luke učestvuju na Sajmu privrede Zapadne Srbije (SPREG) koji se održava na proleće u Valjevu.

Na izuzetno posećenom štandu Regionalne privredne komore Valjevo, od valjevskih kompanija, proizvode su predstavili  „Valjevska pivara“ sa kompletnim programom piva, „Iva farm“ sa dijetetskim proizvodima i suplementima, „Đurđević“ sa voćnim rakijama, „Agranela“ sa proizvodima od šljive, kao i Turistička organizacija Valjevo koja je predstavila potencijale valjevskog kraja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *