petak, 14. juna 2024.

Valjevo želi novi naučni centar

Objavljeno: 16. novembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevo želi da napravi “Petnicu broj 2”, a novi naučni centar za darovitu omladinu gradiće se po ugledu na Međuregionalni informativni centar (MIC) u slovenačkom gradu Velenju.

Kako je izjavio zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, Grad će uskoro oformiti Radnu grupu za formiranje valjevskog Međuregionalnog informacionog centra, sa ciljem da već od 2018. godine Valjevo dobije novi naučni centar, poput Istraživačke stanice Petnica.

“U pitanju je centar po ugledu na postojeći MIC u Velenju. Taj centar se bavi od običnog dualnog obrazovanja, preko školske prakse do naučnih postignuća. To podrazumeva laboratorije od prostih mehaničkih naprava do robotike. Naša ideja je da po ugledu na MIC u Velenju napravimo Petnicu u malom i po tome bi ponovo bili prvi u Srbiji”, kaže Jeremić dodajući da je ideja već predložena ministru prosvete Mladenu Šarčeviću.

Kada je u pitanju budući prostor za valjevsku “Petnicu broj 2”, Jeremić kaže da bi ona bila smeštena u objektu stare zgrade šeste osnovne škole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *