sreda, 24. aprila 2024.

Janko Gagić novi direktor „Poleta“

Objavljeno: 3. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Janko Gagić (arhiva)
Janko Gagić (arhiva)

VALJEVO- Nakon nepunih osam meseci direktor JKP “Polet“ Slobodan Andrić podneo je ostavku, a na njegovo mesto odbornici Skupštine grada Valjeva za vršioca dužnosti ovog preduzeća imenovali su matematičara Janka Gagića.

Za direktora “Poleta“, preduzeća koje se stara o gradskim pijacama, Andrić je postavljen u oktobru prošle godine na period od četiri godine nakon konkursa koji je raspisala Gradska uprava. Prethodno je u periodu od godinu dana obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća na koju je došao sa mesta šefa Zelene pijace.

Na predlog kadrovske komisije, ostavku Slobodana Andrića i imenovanje Janka Gagića, odbornici valjevskog parlamenta usvojili su na sednici održanoj u petak bez rasprave i bilo kakvog obrazloženja.

Na mesto v.d. direktora “Poleta“, matematičar Janko Gagić dolazi iz Gradske uprave. U periodu od jula 2012. godine do decembra 2013. obavljao je funkciju vršioca dužnosti direktora JKP “Vidrak“, kada je nakon sprovedenog konkursa izabran za direktora ovog preduzeća. Na ovom mestu ostaje do 28. februara 2014. kada je smenjen sa ovog mesta nakon raspada lokalne koalicije SPS i SNS. Nakon toga, on je poveo sudski spor protiv tadašnje Gradske uprave, smatrajući da je to urađeno nezakonito, jer je izabran po konkursu, ali i zbog činjenice da je “Vidrak“ po zakonu bio dužan da ga rasporedi na drugo radno mesto. On je pred Osnovnim sudom u Valjevu dobio spor o vraćanju na posao i od januara 2016. godine  radio je u Gradskoj upravi.

Inače, JKP “Polet“ i dalje nastavlja da radi sa gubitkom. U tromesečnom izveštaju za ovu godinu, koji je dobio zeleno svetlo skupštinske većine, navodi se da je ovo javno preduzeće za prva tri meseca 2019. godine. Ostvarilo neto gubitak od preko milion dinara, a kao razlog navodi se “manji broj izdatih tezgi i zakupa prostora, a najznačajnija odstupanja realizovana su na auto i kvantaškoj pijaci“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *