utorak, 28. maja 2024.

Janković uručio poklone školama i vrtiću

Objavljeno: 10. oktobra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik opštine Mionica Boban Janković povodom Dečje nedelje posetio je osnovne škole „Vojvoda Živojin Mišić“ u Brežđu i „Milan Rakić“ u Mionici, kao i srednju školu „Mionica“ i vrtić „Neven“ u Mionici i tom prilikom đacima uručio poklone.

Laptop, sportski rekviziti, sto za stoni tenis, televizori, lopte, digitalna zvonca, geografske karte će učenicima, vaspitačima i nastavnicima pomoći u nastavi.

„Ovo su zaista prelepi momenti, kada obilazite škole i  đake, a uz to ih obradujete i poklonima. Kroz razne aktivnosti nastojimo da đacima obezbedimo sve što im je potrebno da prate nastavu i stiču nova znanja. Pored škola koje smo renovirali nastavljamo da pratimo šta je  ono što nedostaje i na koji način možemo da pomognemo. U septembru sam obišao škole kada smo podelili besplatne udžbenike, a sada sam ponovo posetio đake i to baš lepim povodom, a zajedno smo uspeli da sklopimo i sto za stoni tenis“,  rekao je Janković.

Janković u poseti najmlađima, foto: Opština Mionica

U  Mionici je za Dečju nedelju pripremljen sadržajan i bogat program. Organizovane su mnogobrojne predstave, posete biblioteci „Milovan Glišić“, radionice, sportski turniri, koncert muzičke škole „Živorad Grbić“ i dr.

Učenici iz Brežđa su za svoje iz vršnjake izveli predstavu „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ , a organizovano je i takmičenje u pripremi palačinaka.

Deci iz Mionice na raspolaganju su besplatni časovi u okviru „Centra za razvoj i obrazovanje“ iz jezika, informatike, gimnastike, glume, folklora i dr. Pored toga, imaju priliku i da treniraju fudbal, odbojku, boks, košarku, a od nedavno i karate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *