utorak, 23. jula 2024.

Javna rasprava o aerozagađenju biće 24. decembar

Objavljeno: 14. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Javna rasprava o zagađenosti vazduha u Valjevu biće održana 24. decembra, potvrđeno je u Gradskoj upravi. Kako je planirano, nakon javne rasprave, u januaru će biti održana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rešavanju višegodišnjeg problema aerozagađenja, sa kojima se građani suočavaju svake zime, sa početkom grejne sezone.

”Na prvom sastanku radnog tima za pripremu rasprave dogovorili smo se o načinu rada, a gradski Savet za zdravlje je pripremio uvodni materijal sa podacima o stanju i kvalitetu vazduha u gradu i uzrocima aerozagađenja. Savet za zdravlje je u prethodnih par godina obaveštavao gradsko rukovodstvo i javnost o alarmantnim podacima i posledicama zagađenosti vazduha u Valjevu, a navedeni su i poznati glavni uzročnici. Između ostalog, produkti loženja ogreva lošeg kvaliteta i velika koncentracija saobraćaja, pogotovo u centru grada”, rekao je zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, koji rukovodi gradskim Savetom za zdravlje i timom za pripremu javne rasprave o aerozagađenju, koja je zakazana za 24. decembar.

Zaključak o javnoj raspravi, na kojoj će se govoriti o kvalitetu vazduha koji udišemo, je usvojila Skupština grada na predlog odbornika DS Duška Rakića, dok je neposredno pred poslednje skupštinsko zasedanje akciju prikupljanja potpisa za održavanje javne rasprave o aerozagađenju organizovao Lokalni front.

Foto: Dragan Krunić

 

 

5 komentara na “Javna rasprava o aerozagađenju biće 24. decembar

 1. Da li moze da prodje dan bez ove teme? Pojedinci dok su ranije vodili grad nije se o tome polemisalo i na ovaj nacin potezala ova tema. Sada kada se radi na resavanju ovog problema opet se pojedinci zale na rad vlasti.

  4

  3
 2. VALJEVO- Javna rasprava o zagađenosti vazduha u Valjevu biće održana 24. decembra, potvrđeno je u Gradskoj upravi. Kako je planirano, nakon javne rasprave, u januaru će biti održana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će se raspravljati o rešavanju višegodišnjeg problema aerozagađenja, sa kojima se građani suočavaju svake zime, sa početkom grejne sezone.

  2

  2
 3. Problem aerozagađenja uz pomoć Gradske uprave se rešava. Biće predstavljeno rešenje koje bi moglo pomoći da Valjevo prodiše.

  1

  2
  1. Resenje je sledece.. gvozdenovic i basketasi oni koji su bahati , i svasta nesto sto ide u propast Valjeva ..dovidjenja .To je resenje i tako kaze anketa u ciframa 97% gradjana ..

   1

   1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *