petak, 14. juna 2024.

Jedinstveni ekološki informacioni sistem

Objavljeno: 9. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Građani Valjeva, ali i drugih delova Srbije, od kraja januara ove godine ekološke probleme u svojoj sredini mogu da prijave preko Jedinstvenog ekološkog informacionog sistema

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović je rekao da će na ovaj način efikasnije biti rešavani ekološki problemi.

„Mi ćemo kroz ovaj sistem biti u mogućnosti da brzo pratimo probleme i potrebe na terenu i da ih što efikasnije rešavamo, kao što je to slučaj sa uklanjanjem divljih deponija, da omogućimo da jednom očišćene lokacije, ostanu očišćene. Ovaj sistem je napravljen po tom principu da svaki građanin koji ima problem može da prijavi, a da mi brzo i efikasno damo odgovor na bilo koje pitanje od strane građana. Svaki problem nije brzo rešiv, ali bitno je da se detektuje. Kada se problem detektuje, mi ćemo moći da planiramo budžet da rešavamo taj problem. Biće uključeni svi inspektori iz svih republičkih organa, a ovom prilikom pozivam sve građane da prijave svoje probleme koje imaju“, rekao je državni sekretar.

Gradonačelnik i državni sekretar, foto: Grad Valjevo

Građani mogu da šalju prijave putem mobilne i veb aplikacije„gReact” (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i APP Store. Omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 065-555-001, kao i telefonski pozivi kontakt centru na broj 0800-003-003.

Nakon što građani prijave problem rok za slanje odgovora je sedam dana. One lokalne samouprave koje ne ispoštuju taj rok biće sankcionisane, poručio je državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, koji je u Valjevu prisustvovao obuci inspektora zaštite životne sredine i predstavnika Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *