subota, 20. jula 2024.

Šef odborničke grupe SPS najavio podnošenje krivične prijave

Objavljeno: 9. februara 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Šef odborničke grupe SPS-a Đorđe Pavlović najavio je da će zbog udaljenja sa poslednje sednice Skupštine grada podneti krivičnu prijavu protiv predsednice lokalnog parlamenta Snežane Rakić, šefa odborničke grupe SNS-a Radojice Rstića i još četiri odbornika vladajuće koalicije.

On je na konferenciji najavio da će krivičnu prijavu podneti zbog povrede slobode govora i javnog ustupanja.

Pavlović smatra da je bez osnova udaljen sa poslednje sednice lokalnog parlamenta, na predlog šefa odborničke grupe SNS-a i drugih odbornika. Navodi da nije uvredio glavnu urbanistkinju Jasnu Mićić, te da je rukovodstvo Skupštine grada u njegovom slučaju primenilo staljinističke metode.

„Primenili su najcrnje staljinističke metode rukovođenja sednicom, po principu starog staljinističkog metoda-Nema čoveka nema problema. To je manir kojim SNS pokušava da se obračuna sa političkim protivnicima. Koliko znam Jasna Mićić je kao javni funkcioner apsolutno podložna svakoj vrsti kritike. Njen rad i njene kompetencije nisam kritikovao ja kao šef odborničke grupe, niti doveo u pitanje, ni SPS ni ja, već njene kolege, arhitekte i urbanisti. Podsećam da se 50 arhitekata i urbanista izjasnilo protiv PGR Divčibare“, rekao je Pavlović.

Kako je najavio, krivičnu prijavu će podneti narednih dana, kada prikupi svu potrebnu dokumentaciju, a za to krivično delo je zaprećena zatvorska kazna do tri godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *